Rukouskirje maaliskuu 2020

posted in: Rukouskirje | 0
Hei!

Korona-kriisi on lopettanut seurakuntien yhteiset kokoontumiset, niin myös Turku rukoilee -illat. Yhteisen rukouksen tarve on kuitenkin kasvanut rajusti. Monilla on hätä terveydestään ja elämästään, monilla on hätä sieluista. Tilanne on tuttu Vanhasta testamentista ja Israelin historiasta. Tilaisuuden tullen juutalaiset luopuivat Jumalasta, mutta koettelemukset ja profeettojen julistus saivat heidät jälleen tekemään parannukseen ja kääntymään elävän Jumalan puoleen.

”Jos minä joskus suljen taivaan, niin että ei tule sadetta, tai jos käsken heinäsirkkojen syödä maan tai lähetän kansani keskuuteen ruton ja jos silloin kansani, jonka olen ottanut omakseni, nöyrtyy ja rukoilee, kääntyy minun puoleeni ja hylkää pahat tiensä, niin minä kuulen sitä taivaaseen, annan sen synnit anteeksi ja teen sen maan jälleen terveeksi.” (2.Aik.7:13-14) Jumala antaa meille lupauksen. Hän kuulee rukoukset ja kääntää kansojen kohtalon, mutta siihen tarvitaan rukousta: paljon rukousta! Nyt on rukouksen ja paaston aika!

Viime vuosina moni meistä on huolestuneena seurannut suomalaisten maallistumista. Samalla on rukoiltu, että tuo trendi muuttuisi. Nyt on muutoksen aika. Kriisiaikoina kansa aina kääntyy Jumalan puoleen. Tänä keväänä jokainen suomalainen joutuu miettimään kantansa kuolemaan ja iankaikkiseen elämään. Seurakuntien lisäksi liikkeellä ovat nykyään myös mm. ennustajat ja new age-yritykset. Meillä on kuitenkin paras evankeliumi: Jeesus on kuollut syntiemme tähden ja noussut kolmantena päivänä kuolleista! Pääsiäisen evankeliumi koskettaa tänä vuonna erityisesti. Nyt on rukouksen ja hengellisten keskusteluiden aika! Emme tiedä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Mutta tiedämme, Kuka tuo tulevaisuuden!

KEVÄÄN RUKOUSAIHEET:

  1. Että Turun seutu säästyisi koronapandemian pahimmilta seurauksilta
  2. Että ihmiset löytäisivät turvan Jeesuksesta ja iankaikkisesta elämästä
  3. Että uudessa tilanteessa seurakunnissa syntyisi herätys ja hätä sieluista

Maailmalla on nyt paljon rukousliikehdintöjä ja eräässä niissä kutsutaan uskovia rukoilemaan tilanteen puolesta päivittäin klo 12. Siihen meillä on Turussa perinne jo vuodelta 1944. Tuomiokirkon kellot ovat siitä asti kutsuneet meitä rukoilemaan Suomen puolesta. Päivittäiseen virtuaalirukouskokoukseen löytyy linkki sivulta: www.kristuspaiva.fi

Jatketaan rukousta uudella innolla, Pyhä Henki meitä siihen kutsukoon!

Siunausta ja varjelusta kevääseen 2020!

Turku rukoilee-pastoritiimi