Rukouskirje helmikuu 2019

posted in: Rukouskirje | 0

Hyvät Turun rukoilijat!

Torstaina 7.2.klo 18 vietämme Turku rukoilee –iltaa Evankeliumin talolla (Vähä Hämeenkatu 16) tulevan ystävänpäivän (14.2.) merkeissä. Kiitämme ystävistä, rukoilemme heidän hengellisen elämän puolesta ja muistamme myös niitä kadunkulkijoita, joilla ei kenties ole yhtään ystävää. Omalle taustajärjestölleni, Kansan Raamattuseuralle, on rakas Luukkaan evankeliumin kymmenes luku, koska sen kautta eteläafrikkalainen William Joubert kävi vuonna 2014 johdattelemassa meitä vahvemmin ja luontevammin elämään kristittyinä omissa elinympäristöissämme. Hän aloitti lauseella: ”Satoa on paljon, mutta sadonkorjaajia vähän. Pyytäkää siis herraa, jolle sato kuuluu, lähettämään väkeä elonkorjuuseen.”(Luuk.10:2). Saamme siis uskoa, että satoa on paljon! Voin rukouksessa kysyä Vapahtajaltamme, mikä osuus sen korjaamisesta kuuluu minulle. Tämä elämäntapavalmennus lähtee toisesta suunnasta kuin perinteiset evankelioimismenetelmät, joissa kerrotaan evankeliumi suoraan välittämättä sen kummemmin ihmisen elämäntilanteesta tai luomatta suhdetta häneen. Tässä on neljä askelta: siunaa, ystävysty, auta missä voit ja kerro Jeesuksesta. Kyse on uskossa toimimisesta, ei puhumisesta.  Emme voi siunata, ennen kuin olemme oman sydämen puhdistaneet katkeruudesta, siksi kaikki lähtee syntien tunnustamisesta ja etenee siunaamiseen.

”Kehotan ennen kaikkea anomaan, rukoilemaan, pitämään esirukouksia ja kiittämään kaikkien ihmisten puolesta, kuninkaiden ja kaikkien vallanpitäjien puolesta, jotta saisimme viettää tyyntä ja rauhallista elä-mää, kaikin tavoin hurskaasti ja arvokkaasti. Tällainen rukous on oikea ja mieluisa Jumalalle, meidän pelas-tajallemme, joka tahtoo, että kaikki ihmiset pelastuisivat ja tulisivat tuntemaan totuuden.” (1 Tim.2:1-3)

Pyydämme Herraa laskemaan siunauksensa, rauhansa ja rakkautensa kaikkien niiden paikkojen ja ihmisten ylle, jotka tiellesi päivän mittaan osuvat. Rukoilemme näin myös päivittäisten tehtäviesi puolesta. Tämä on yleensä hiljaista rukousta. Mitä tällaisia paikkoja tai keitä ihmisiä on sinun ympäristössäsi? Rukouksen muistiapuna on englanninkielinen ”siunaa” –sana BLESS. Näiden kirjainten mukaisesti siunaamme henkilön

(B=BODY, fyysinen olemus) terveyttä, pyydämme varjelusta ja voimaa. Toiseksi siunaamme hänen (L=LABOUR, työ) toimeentuloaan ja turvallisuuttaan. Kolmanneksi (E=EMOTION, tunne-elämä) toivotamme hänelle iloa, rauhaa, toivoa, rakkautta. Neljänneksi muistamme (S=SOCIAL RELATIONS, ihmissuhteet) hänen avioliittoaan, perhettään, ystäviä, naapureita, työtovereitaan. Viidenneksi rukoilemme (S=SALVATION, pelastus) hänen jumalasuhteensa puolesta: pelastusta, uskoa, syntien anteeksiantamusta, armoa, hengellistä kasvua.

Kuinka suloiset ovat vuorilla ilosanoman tuojan jalat, hänen, joka julistaa rauhaa, ilmoittaa hyvän sanoman, joka julistaa pelastusta, sanoo Siionille: ”Sinun Jumalasi on kuningas!”(Jes.52:7)

Tervetuloa rukoilemaan Turun kaupungin ja ystäviemme puolesta!

Aino Vesti, pastori