Rukouskirje joulukuu 2021

posted in: Rukouskirje | 0

Hei!
Olet lämpimästi tervetullut perinteiseen Turku rukoilee Uudenvuodenjuhlaan Mikaelin kirkkoon 1.1.2022 klo 18. Illan vieraina ovat Tampereen helluntaisrk:n pastori Hannakaisa Shehu (puhe) sekä Roberto, Annamari ja Sara Brãndao (musiikki). Mukana myös pastoreita ja hengellisiä johtajia eri srk:sta yli kirkkokuntarajojen.

Emme tässä vaiheessa vielä tarkkaan tiedä millaiset koronarajoitukset ovat voimassa kahden viikon kuluttua, ja siksi pyydämmekin sinua tarkistamaan sen hetkiset ohjeet TurkuMission Facebook- tai nettisivuilta.

Tässä Hannakaisan kirjoittama rukouskirje:

Valloittava seurakunta

Olet valloittava! Tiesitkö?

Kristittynä olet erottamaton osa upeaa, valloittavaa seurakuntaa, joka koostuu globaalin maailman kaikista pyhistä, kaikista kielistä ja kulttuureista. Olemme kiinni pyhässä, iankaikkisuuteen vievässä monien sukupolvien ketjussa.

Maailmasta ei löydy mitään seurakunnan kaltaista. Ei myöskään ole mitään, mihin voisimme rinnastaa sen yhteyden, joka Pyhän Hengen kautta vaikuttaa elävän Jumalan seurakunnassa. Kristuksen Ruumiin yhteys ei ole kokonaan ihmismielen käsitettävissä tai meidän selitettävissämme.

Johanneksen evankeliumissa Jeesus katsoo opetuslapsiaan ja toteaa, että siitä kaikki tuntevat teidät minun opetuslapsikseni, jos teillä on keskinäinen rakkaus.

Valloittava seurakunta on kiehtova, ja se kutsuu luokseen aidolla yhteydellään. Monia asioita voidaan esittää ja imitoida, mutta ei aitoa yhteyttä. Aito yhteys pakottaa meidät läpinäkyvyyteen ja rehellisyyteen – ei vain suhteessa Jumalaan, vaan myös suhteessa toisiimme.

Tällainen rakkaus kutsuu yhteyteensä. Se on sisarellista, Pyhän Hengen vahvistamaa yhteyttä, johon kuuluu pyyteetön palveleminen ja toisten taakkojen kantaminen.

Samalla tämä Jumalan itsensä pyhittämä ja erottama joukko kuitenkin koostuu sinun- ja minunlaisistamme ihmisistä: raadollisista, keskeneräisistä, ajoittain epäilevistä, epäonnistuvista, toisinaan itsekkäistä jäsenistä, jotka jatkuvasti tarvitsemme Jumalan armoa pysyäksemme pystyssä ja suorittaaksemme kaiken sen, mihin olemme kutsutut.

Apostoli Johanneksen totesi myös: ”Sellainen kuin Hän on, sellaisia mekin olemme tässä maailmassa. ”Oletko koskaan ajatellut mikä Jeesuksessa oikeastaan vetosi hänen aikansa ihmisiin? Oliko se Hänen ilmiömäinen kykynsä asettua jokaisen kohtaamansa ihmisen rinnalle? Oliko se Hänen ennennäkemätön rohkeutensa puolustaa elämää ja puhua niiden puolesta, joilla ei ollut omaa ääntä?

Ainakin Hänen auktoriteettinsa aiheutti hämmästystä. Samoin Hänen valtansa opettaa, antaa syntejä anteeksi, tehdä terveeksi. Ja samaan aikaan Hän oli kaikessa alamainen taivaalliselle Isälleen ja pysyi Hänelle uskollisena kuolemaansa asti.

Tämä Jeesuksen asenne ja mielenlaatu ovat myös esimerkki aikamme seurakunnalle, sinulle ja minulle.  Seurakunta on Kristuksen Ruumis maan päällä.

Läpi kaikkien aikakausien ja historian ajanjaksojen seurakunta on jatkanut kulkuaan, voittosaattoaan, pitäen yllä elämän Sanaa, kutsuen yhteyteensä jokaista ihmistä.

Seurakunta käy yhä edelleen läpi raskaiden aikojen, kärsii vainoa, taistelee myrskyssä ja talvisessa tuulessa, kokee epäoikeudenmukaisuutta.

Mutta Jumala on asettanut oman seurakuntansa Kalliolle, joka ei horju. Kalliolle, joka kestää kaiken. Hän on myös tehnyt tyhjäksi perkeleen teot ja asettanut kaiken Jeesuksen jalkojen alle.

Tämän vuoksi seurakunnan ei koskaan tarvitse pyydellä anteeksi olemassaoloaan, eikä vähätellä kutsumustaan tai ylen kallista uskoaan.

Jo maanpäällisen vaelluksensa aikana Jeesus tiesi koko ajan, minne oli menossa ja mistä tulossa. Hän tiesi, kuka Hänet oli lähettänyt. Hän tiesi, mitä varten Hän oli tullut.

Nyt Hän, ylösnousseena Kuninkaana johtaa omaa seurakuntaansa, sinua ja minua. Hän valvoo tietämme, puolustaa yhtyettämme, kasvattaa meitä. Hän tuntee ajan, jossa elämme, ja vie meidät perille – voittajina.

Rukousaiheet:

Jumala lujittaisi meitä aitoon, paikalliseen yhteyteen

Paikallisina seurakuntina pitäisimme tarjolla elämän Sanaa luontevasti, yhteisöinä ja omassa arjessamme

 

Lämmin kiitos kuluneesta vuodesta!

Rauhallista Joulua ja siunattua Uutta Vuotta 2022!

Pekka Heikkilä

Toiminnanjohtaja

TurkuMissio ry

PS. Viime uutiskirjeessä saitkin jo tietoa siitä että elo-syyskuulla toteutettu Merkitys-kampanja jatkuu joulun alla Hansan kauppakeskuksessa ja osin myös Turun keskustan mainostauluissa. Näin saamme olla jälleen siunaamassa ja rohkaisemassa joulukiireiden, erilaisten paineiden, taakkojen ja monien haasteiden alla painiskelevia alueen asukkaita. Uskomme että Jeesuksen sanoissa on voima koskettaa, uudistaa, parantaa, eheyttää ja virvoittaa. Voit tukea kampanjaa alla olevilla tiedoilla.

Rahankeräysluvan numero RA/2021/1113

Luvanmyöntäjä: Poliisihallitus/arpajaishallinto

Tilinumero:  OP  FI47 5716 9020 1101 15  Viitenumero: 2600   Maksun saaja: TurkuMissio ry