Rukouskirje marraskuu 2019

posted in: Rukouskirje | 0

Turku rukoilee –ilta ke 27.11. klo 18.30 Hopeseurakunnassa (Vapaakirkko, Tuureporink.10) Ville Anttila, Teemu Sormunen, Jopi Pietiläinen.


Rukous lienee niitä asioita, jossa emme voi koskaan tulla valmiiksi. Aina voimme kasvaa, päästä syvemmälle ja löytää uutta. Rukous on iso juttu, mikään kirja tai saarna aiheesta ei ole kaikki tai koko totuus. On olemassa enemmän. Seuraavaksi ainakin kolme erilaista rukousta, joihin Raamatussa meitä kehoitetaan.
1. ”Mene kammioosi” -rukous
Jeesus kutsuu viettämään hänen kanssaan kahdenkeskistä aikaa (Matt.6:5-6). Pysähtymään ja hiljentymään. Rukouksen motiivina tulisi olla Jumalan läheisyys, yhteys häneen. Koska sinä voisit viettää seuraavan tällaisen hetken, erottaa erityistä aikaa hänelle?
2. ”Rukoilkaa lakkaamatta” -rukous
Esim. 1.Tess.5:17 ja Ef.6:18. Uskoisin että tässä tarkoitetaan ennen kaikkea jokapäiväisen elämän keskellä tapahtuvaa rukousta, rukoillen elämistä. Sitä että yhteys Isään on auki. Voit siis rukoilla koulussa, töissä, liikenteessä tai vaikkapa tiskatessa.
3. Yhteinen rukous
Esim. Apt.2:42 ja Matt.21:13. Jumala loi meidät yhteyteen toisten ihmisten kanssa. On asioita jotka jää tapahtumatta, jos emme tule yhteen. Jeesus sanoi, että mitä kaksi sopii hänen nimessään, sen he saavat. Myös Pyhä Henki vuodatettiin ”kun he olivat yhdessä koolla”. Jumala on siis yhteyden Jumala, Hän rakastaa ilmestyä siellä missä on yhteys ja keskinäinen rakkaus. Myös me itse tarvitsemme toisiamme, tämä on joukkuepeli.

Ville Anttila
nuorisopastori,
Turun Helluntaiseurakunta