Rukouskirje helmikuu 2021

posted in: Rukouskirje | 0

Helmikuun Turku rukoilee -ilta keskiviikkona 17.2 klo 18.30 osoitteessa www.facebook.com/turkumissio. Vieraana pastori Ville Anttila.

Koronatilanteesta johtuen helmikuun Turku rukoilee -ilta toteutuu ainoastaan etäyhteyden kautta TurkuMission kaikille avoimella Facebook-sivulla (linkki yllä) niin että paikanpäällä Hopeseurakunnassa on vain illan toteuttava joukko. Illan opetuksesta vastaa Turun helluntaiseurakunnan nuorisopastori Ville Anttila, juonnoista Teemu Sormunen & Jenni Malinen ja ylistyksestä Hope Soundi.

Illan päätteeksi on mahdollista osallistua Zoom-sovelluksen kautta etärukousryhmiin osoitteessa https://zoom.us/j/4570300150

Helmikuun rukouskirje

Ne, jotka näin olivat hajaantuneet, kulkivat paikasta toiseen ja julistivat evankeliumin sanaa. Filippos meni Samarian kaupunkiin ja saarnasi kansalle Kristusta.
(Apt.8:4-5)

Jeesus kertoi juuri ennen taivaaseen astumistaan opetuslapsilleen, että he tulisivat saamaan voiman, kun Pyhä Henki tulee heidän päälleen ja heistä tulisi todistajia Jerusalemissa, Juudeassa, Samariassa ja aina maan ääriin asti (Apt.1:8).

Vaikka Jeesuksen antama käsky oli hyvin linjassa hänen antamansa esimerkin (ts. hänen elämänsä) kanssa ja Vanhastakin Testamentista löytyi useampia vihjeitä tämän olevan Jumalan tahto, sanoma oli opetuslapsille jopa shokeeraava kutsu uuteen. Käsky levittää evankeliumia Samariaan ja pakanakansojen keskuuteen pakotti heidän sydäntään muutokseen. Heidän totuttuja ajatusmallejaan ravisteltiin.

Ilmeisesti Jerusalemin uskovat kuitenkin jämähtivät Jerusalemiin, koska muualle levittäytymisestä mainitaan vasta tässä kohtaa, noin 4-5 vuoden kuluttua Jeesuksen taivaaseen astumisesta. Jerusalemin vainoilla oli suuri vaikutus siihen, että he lähtivät liikkeelle. He siis aloittivat laajamittaisemman lähetystyön vasta kun olot Jerusalemissa kävivät ahtaammiksi.

Meitäkin, sinua ja minua, kutsutaan tänään kohti uutta. Meitä kutsutaan asettamaan elämämme sisälle Jumalan kutsuun. Meitä kutsutaan ylittämään kulttuurillisia, etnisiä, kielellisiä, uskonnollisia ja maantieteellisiä rajoja. Niitäkin joiden ylittäminen on meidän mielestämme vastenmielistä. Meitä kutsutaan viemään sanoma Jeesuksesta kaikille kielille ja kansoille, kaikille ihmisille, ilman erottelua.

Onneksi Pyhän Hengen ohjaus ja voima on tarjolla myös meille, sinulle ja minulle. Emme selviäisi meille annetusta tehtävästä ilman sitä.


Ville Anttila
nuorisopastori,
Turun Helluntaiseurakunta